Herrgårdskonferens 20 min från City
Vår vision
Eftersom vi arbetat med konferenser och event i över 20 år vet vi att det viktigaste med en verksamhet är att man sköter om sina kunder, både stora och små. Vårt mål är att alltid vara lyhörda på både synpunkter och önskemål, och att vara de som på riktigt löser allt. Varje grupp och dess önskemål är unik – vi vet det!
Vår bakgrund
Från norr till söder Samlade i mitten
Vi tycker det här är kul, spännande och fantastiskt!
Vi som driver Riddersviks Herrgård är två ambitiösa individer med ursprunget i Norrland och Småland. Vi har vuxit upp med starka värderingar och en vilja att ständigt utvecklas.
Genom åren har vi samlat på oss en omfattande och mångsidig erfarenhet inom en rad olika områden.
Denna breda bakgrund har gett oss möjligheten att utveckla en unik expertis inom herrgårdens drift. Vi har på djupet förståelse för behoven och förväntningarna hos våra gäster och vi är fast beslutna att erbjuda dem en oförglömlig upplevelse.
Genom att kombinera vårt kunnande från olika områden och vår gemensamma passion för gästfrihet, strävar vi efter att ständigt förbättra och utveckla Riddersviks Herrgård. Vi är övertygade om att våra livserfarenheter och vårt engagemang kommer väl till pass för att skapa en unik atmosfär där våra gäster kan koppla av och njuta av allt herrgården har att erbjuda..
Fakta om Riddersviks Herrgård
Riddersviks Herrgård vakar med sin ståtliga Gustavianska fasad ned över Mälarens Strand i Hässelby Villastad. Gården har en lång historia, men de befintliga husen lät byggas år 1762. Byggherren var Elias von Langenberg, hovkällarmästare hos Konung Gustaf III. De båda gårdsflyglarna med sina valmade tak bildar en naturlig avslutning på den långa allé som för besökaren fram mot de stora dubbeldörrarna på gårdens huvudbyggnad.
Under årens lopp har det funnits ett tjugotal ägare till Riddersviks Herrgård. En av de mest framstående var greve Erik Ruuth som också var den första av ägarna att göra Riddersvik till en permanentbostad.
År 1885 förvärvade Stockholms stad herrgården från brukspatron Anders Mårten Ångman och är sedan dess ägare till fastigheten. Riddersviks Herrgård och dess omgivning vätter mot Mälarens vatten på Hässelbys fastland och mot Svartsjölandet, intill Lovön och Drottningholm.
Efter många år har man nu återuppfört ångbåtsbryggan som ligger i anslutning till Herrgården vilket gör det möjligt att snabbt ta sig med båt in till Stockholm.
Vill man motionera så har man fina promenadvägar längst med vattnet. I anslutning till byggnaderna ligger även det ett Tempel som uppfördes under samma tidsperiod som herrgården byggdes, alltså i slutet på 1700-talet.
Bevarade dokument visar att man här hade många olika slag av sammankomster och aktiviteter. ”Manna Samfund” var en av de sammanslutningar, där deltagarna ägnade sig åt retorik och vältalighet samt tränade sig i att tala om ”religösa och andliga ting”. Idag är Templet en populär plats att förlägga sin borgerliga vigsel på.
24
7
115
150 m
13 km
17 km